Laten we beginnen met de kozijnen

Geplaatst op 05-03-16 om 13:16u door sander

Lang afwachten op de formele zaken is niets voor mij.

Dan maar alvast beginnen met elementen die makkelijk op te slaan zijn. De raamkozijnen met beglazing! Te beginnen met 2 kleine kozijntjes om te kijken wat het resultaat wordt.

Op het moment van schrijven heb ik inmiddels de 2 kleine kozijntjes en 1 grote af. Ik ben zelf erg tevreden met het resultaat!

Ze zijn gemaakt van Europees eiken-hout, wat het een unieke warme, maar luxe uitstraling geeft. De scheuren en knoesten zorgen voor een zeer landelijk effect.

Afhankelijk van de locatie van de ramen zal er driedubbel (5-16-4-16-5 voor de kenners) of HR++ (dubbel (5-22-4 voor de kenners)) geplaatst worden. Op de noord en west-kant staat op deze locatie de minste zon en zal er op die zijdes driedubbel glas geplaatst worden. Aangezien driedubbel glas ook zonnewarmte tegenhoudt, worden de zuid en oost-kant voorzien van HR++ glas.

De vaste ramen (die niet open kunnen) krijgen geen roosters, omdat het chalet een WTW-systeem zal krijgen. Een WTW zorgt voor constante inblazing van verse buitenlucht, welke eerst wordt voorverwarmd met de lucht die wordt afgezogen uit het Chalet, dit zorgt voor een comfortabel en groen ventilatiesysteem. Hierdoor zijn ventielatieroosters niet nodig en zelfs onwenselijk, aangezien door ventilatieroosters koude buitenlucht binnen komt. Uiteraard komen er in de slaapkamers ramen die open kunnen.

Er moeten nu nog 5 raamkozijnen gemaakt worden. waaronder 2 draai-kiepramen.

 

Een klein kozijn voor de noordkant (dus driedubbel glas)

 

Een groot kozijn voor de zuidkant (dus HR++ glas), met op de achtergrond kozijnen die nog niet beglaasd zijn.

 

Kozijn waar de glaslatten nog gemaakt en geplaatst moeten worden.

1 reactie | reageren
Reacties op blog "Laten we beginnen met de kozijnen"
Uw naam
Uw reactie
Beveiligingscode - 2948 - Typ de code over
Rob van Rotterdam op 29-12-16 om 17:11u
Die ramen komen me bekend voor. Houtbewerkersforum? :-)

Alle artikelen