Het eerste klusweekend is een feit

Geplaatst op 23-01-17 om 10:31u door sander

Afgelopen weekend was ons eerste klusweekend. Dit weekend stond in het teken van het opruimen van de reeds gekapte bomen en het kappen van enkele eiken op het programma.

De eiken mogen pas gekapt worden nu de vergunning er is, vandaar dat ik daar nog niet mee begonnen was. Alle bomen die de afgelopen maanden gekapt waren, zijn nu opgeruimd en er is 1 grote eik gekapt. In totaal moeten er nu nog 2 grote eiken gekapt worden en nog wat kleinere berkjes, dan kan er begonnen worden met de graafwerkzaamheden. Hieronder een filmpje van het kappen van de grote eik. (fullscreen is het duidelijker te zien).

Het hout wat van de bomen afkomt wordt direct netjes opgestapeld en droog bewaard, hierdoor duurt het opruimen van de bomen wat langer. Dit hout zal over een paar jaar droog genoeg zijn om gebruikt te worden voor de verwarming en warmwater. Aangezien het chalet een LEW (Lage Energie Woning) wordt, zal het chalet volledig op hout kunnen draaien. Uiteraard wordt er als backup wel een HR CV ketel geïnstalleerd om het chalet te verwarmen wanneer er om wat voor reden geen hout is gestookt.

0 reacties | reageren
Reacties op blog "Het eerste klusweekend is een feit"
Uw naam
Uw reactie
Beveiligingscode - 2981 - Typ de code over

Alle artikelen