Gat van de fundering gegraven

Geplaatst op 07-03-17 om 11:00u door sander

Afgelopen week 5 dagen geklust in de Ardennen. De eerste 2 dagen stonden in het teken van het omzagen en opruimen van de laatste bomen. Er waren nog 2 grote eiken en 2 kleine berkjes die nog in de weg stonden. Dit is nu allemaal gedaan. Hieronder op de foto zie je de restanten van 1 van de eiken liggen, die gaan over een paar jaar als ze goed droog zijn gebruikt worden in de verwarming.

 

Vanaf vrijdag had ik de beschikking over een graafmachine, dus kon ik gaan beginnen met het graven van de fundering. Van tevoren wist ik niet of ik te maken ging krijgen met een rots of kleigrond. uiteraad hoopte ik op klei, maar het is een combinatie geworden. op de plaats waar het te graven gat dieper dan 1.5m uitkomt, wordt het rotsgrond, daarboven een mix van klei en grote stenen. Het diepste gedeelte is ongever 2.9m (zou je niet zeggen op de foto), dus daar zaten veel rotsen en veel leisteen. lastig met graven, maar op zich gunstig voor de stevigheid van de fundering later.
Ook de leidingen voor de afvoer, elektra, water, gas en internet liggen al ingegraven onder wat straks de fundering wordt. Het weer zat niet echt mee, het heeft 2 dagen non-stop geregend.

Voordat er beton gestort kan worden, moet er nog geëgaliseerd worden, dat gaan we volgende keer doen....

1 reactie | reageren
Reacties op blog "Gat van de fundering gegraven"
Uw naam
Uw reactie
Beveiligingscode - 5315 - Typ de code over
Elly op 07-03-17 om 11:55u
Wat gaat dat snel!

Alle artikelen