Fundering dit keer echt gestort

Geplaatst op 26-02-18 om 13:41u door sander

Inmiddels zijn we weer flink wat maanden verder. Het storten van de fundering heeft voor veel vertraging gezorgd. Er was (blijkbaar) echt geen mogelijkheid voor de betonwagens om daar te komen. Waardoor we de volledige fundering met de hand hebben gemengd en gestort. De totale fundering was 17m3, dus dit heeft een aantal dagen geduurd voordat dit klaar was, dit hebben we vorige zomer gedaan. Ook worden uiteraard alle bouwmaterialen bovenaan de berg geleverd, dus ook het zand, grind en cement voor de beton. Daarom hebben we een glijbaan gemakt om het beton beneden op de juiste plaats te krijgen. Het is uiteindelijk gelukt om de volledige 17m3 op de juiste plaats te krijgen. Het is helaas niet zo mooi vlak geworden, omdat we het in delen hebben moeten storten, maar dat gaan we later recht trekken.In de herfst en winter is er weinig gedaan vanwege het weer en gezinsuitbreiding.

Afgelopen weekend voor het eerst weer geweest. Het gedeelte van het chalet wat (deels) onder de grond komt, wordt opgebouwd met Ytong blokken. Deze blokken zijn 30cm dik en hebben een isolatie (R) waarde van 5, dus dat is voor een kelder genoeg. Het houteskelet wat daarbovenop komt krijgt een R waarde van 11. Maar ook de bouwblokken worden uiteraard bovenaan de berg geleverd, dus we zij afgelopen weekend bezig geweest om 16 pallets met blokken naar beneden te verplaatsen. Hiervoor hebben we een constructie gebouwd met een lier en een aanhanger, waarmee we de blokken voor een groot deel konden laten zakken, om zo niet voor ieder blok de hele berg op te hoeven lopen, dat werkte prima!

Hier zie je de lier-aanhanger constructie aan het werk, hier gaat (na het inladen) een volledige pallet naar beneden, eenmaal beneden aangekomen moeten we ze nog ongeveer 50meter verplaatsen, de blokken zijn 15kg per stuk, dus dit moet blok voor blok.

Alle 16 pallets zijn beneden aangekomen, dus de volgende keer als de vorst voorbij is, kan er gelijk worden begonnen met de bouw van de kelder.

1 reactie | reageren
Reacties op blog "Fundering dit keer echt gestort"
Uw naam
Uw reactie
Beveiligingscode - 3152 - Typ de code over
Pim op 23-04-18 om 13:40u
Wat een mooi project. Hoop dat het lukt zonder al te veel hordes de bouw rond te krijgen. Succes ermee. Ik hoop zelf in de een chalet als vakantiehuis te kunnen kopen/huren. Lijkt me werkelijk de ideale manier om de weekenden door te brengen. https://www.bouwhorst.nl/

Alle artikelen