De vergunning is aangevraagd

Geplaatst op 30-04-16 om 16:36u door sander

Gisteren ben ik een middagje naar de Ardennen geweest om de vergunningsaanvraag bij de gemeente in te dienen. Hiervoor moest ik nog wat papieren ondertekenen van de Architect.

Bij de vergunningsaanvraag moeten enorm veel papieren worden bijgevoegd. Dit is een overzicht van de papierwinkel die bij de gemeente ingeleverd moet worden, dit is mijn exemplaar, de gemeente wil dit in zesvoud (!) hebben.

In het midden zie je de bouwtekeningen in het groot. Verder willen ze ook nog een 3D schets, situatiefoto's, architectenverklaring, een PEB verklaring en een akkoord van het domein.

De PEB verklaring is sinds kort verplicht en kan je vergelijken met een energielabel. Dit document telt 61 pagina's en beschrijft alle details van de isolatie en ventilatie. Er worden hier ook scores aan toegekend die binnen een bepaalde waarde moeten vallen, in ons geval was alles dik in orde.

De gemeente heeft de verplichting om binnen 4 maanden de aanvraag te beoordelen, ik weet dus uiterlijk 30 augustus of de vergunning uitgegeven wordt. Normaal gesproken moet dit geen probleem zijn, maar de gemeente heeft al aangegeven niet zo blij te zijn met de geplande kelder. Hoewel ze hiervoor geen argumentatie hebben, zou het met niets verbazen als het hierom afgewezen zou worden. Maar mijn architect heeft al van te voren bij de gemeente aangegeven dat als het daarom afgewezen zou worden, dat hij in beroep zou gaan, aangezien er meerdere goedkeuringen zijn met een kelder.

We zijn dus weer een stapje verder, maar niets is nog zeker....

0 reacties | reageren
Reacties op blog "De vergunning is aangevraagd"
Uw naam
Uw reactie
Beveiligingscode - 4410 - Typ de code over

Alle artikelen